Община Пловдив се спря на фирма, която да направи електронни здравни

...
Община Пловдив се спря на фирма, която да направи електронни здравни
Коментари Харесай

Избраха фирма, която да въведе електронните здравни досиета в училища и детски градини в Пловдив

Община Пловдив се спря на компания, която да направи електронни здравни досиета на децата в учебни заведения и детски гради под тепетата. Идеята бе част от десетгодишната Здравна тактика на локалната власт и планува дигитализиране и оптимизация на картони в просветителните институции.
Прочетете още
Промяната ще се постави завършек на живота на хартиените досиета, които се диплят в кабинените на фелдшерите. Вече информацията за съпътстващи болести, алергии, особени положения и преминати имунизации на всяко дете ще се събира в електронна система. Тя ще има директна връзка със столовата и хранителното меню, с цел да се реагира бързо и съответно при положение на алергична реакция.

Дружеството любимец „ Смарт Софтуер Системс “ ЕООД, основано в Бургас, към този момент има опит в сходни стратегии. То е създало интегрираната система  / “Joystick kids healthcare ”/ за здравните кабинети в учебни заведения на морската община и в Казанлък.

„ Имаше още една компания, която предложи продукта си, само че комисията се спря на „ Смарт Софтуер Системс “. Причината е, че сдружението беше афертирало по-добри стопански условия. Цената и сигурността на софтуера бяха приоритет “, съобщи пред  TrafficNews  д-р Калин Калинов – шеф на дирекция „ Здравеопазване “ в Пловдив.

По думите му и двете компании са презентирали продуктите си пред комисия, в която са взели участие представители на просветителни институции в Пловдив, медицински експерти, ИТ експерти и членове на дирекция „ Здравеопазване “. Решението да се спрат на бургаското сдружение е било единомислещо.

Предстои сключване на контракт. Очаква се цената на услугата да се вмести в средствата за цифрови досиета, гласувани при последната актуализация на бюджета, увери Калинов. Сумата, отделена за процедурата, е 36 000 с Данък добавена стойност. След завършване на процеса, ще се премине към образование за употребява не софтуера и поетапно въвеждане в обособените учебни заведения и детски градини под тепетата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР